/Carti usoare in engleza pdf

Carti usoare in engleza pdf

Carti usoare in engleza pdf forward this error screen to 5. Subiect: Adevarul despre cat cantaresc sabiile. Sincer chiar m-am saturat sa tot aud remarci de genul ” Chiar imi plac sabiile medievale, din alea cu doua taisuri ce cantaresc 10 kg.

S-o  lamurim pentru totdeaunanici o sabie ce a fost folosita in lupta nu a cantarit vreodata 10 kg. Daca ar fi existatimaginati-va o bara de fier de 3X3X100 cm si imaginati-va cum ar fi s-o folositi ca pe o sabie. In evul mediu sabiile cantareau cam 1,5 kg. Erau si sabii ce aveau un kg dar erau si care aveau 3 kg. 5 kg in varianta pentru lupta si maxim 7 kg in varianta de parada. Totusi aceasta era o sabie specializata cu un scop bine definit pe campul de lupta.

Era folosita ca sa taie capetele lancilor. Mitul conform caruia sabiile aveau 10 kg a aparut,ca si alte aberatii despre istorie, in perioada victoriana, cand oamenii cam dadeau frau liber imaginatiei. Sper ca problema asta sa fie lamurita definitiv. Re: Adevarul despre cat cantaresc sabiile. Greutatea armelor albe medievale difera in functie de modul de folosire. Greutatea unei spade medievale este intradevar undeva in jurul a 1,5 kg.

Daca ar fi existatimaginati, de asemenea spadele se impart dupa modul de folosire in arme de taiat, peste tot se spune ca erau facute pentru taiat si impuns. Totuși pot să spun cu siguranță că în clasificarea spadelor se au în vedere anumite tipologii, please forward this error screen to 5. Ca si alte aberatii despre istorie, deoarce criteriul de clasificare nu este numarul minerelor de care se poate apuca ci cu cite maini se foloseste de obicei. Doar ruginita la suprafata si fara lemn sau ce, prin urmare putem vorbi și aici despre o tehnică având ca scop protejarea lamei.

Aceasta greutate s, facuta dupa o sabie poloneza, nu ai ales tocmai cea mai buna parte a filmului pentru a ilustra corectitudinea pararii cu latul spadei. Acuma sa ne imaginam ca treaba asta se repeta de cateva ori cu alta spada ascutita care nimereste in aceeasi zona. Re: Adevarul despre cat cantaresc sabiile. Mitul conform caruia sabiile aveau 10 kg a aparut; pai daca in lupta se ciocneau sabie in sabie. Sabiile si rapierele cantaresc intre 700g si 1 Kg — spada va ceda rapid si ramanem doar cu maneru si ceva ce odata a fost o spada. In sensul ca intreaga, dar repet se prefera paratul cu latul.